Keresés

Helyi hírek

RMDSZ: európai uniós forrásokból fejlesztjük Hosszúmezőt

Rekordösszegű forrásokat sikerült az elmúlt három évben megpályázni, amiből fejlesztéseket tudunk végrehajtani a következő időszakban Hosszúmezőn.

„Európai uniós forrásból kiépülhet végre a víz- és szennyvízhálózat. Régi álma ez a hosszúmezői közösségnek, mi pedig ezt megvalósítjuk. A másik nagyon fontos eredmény, hogy az RMDSZ által kezdeményezett Anghel Saligny kormányprogramból el tudjuk indítani a gáz bevezetését a községbe. Szintén ebből a programból felújítunk négy útszakaszt. Ez az RMDSZ munkája” – fogalmazott R. Fekete Lajos polgármester.

A település elöljárója elmondta: az RMDSZ kormányzati munkájának köszönhetően a polgármesteri hivatal épületét is felújítják. Újjáépítik az épület tetőszerkezetét, korszerűsítik az elektromos-, víz- és fűtéshálózatot, a villanyáramot pedig napelemekkel biztosítják majd. Ez azt jelenti, hogy több pénz marad a község kasszájában, amit olyan szolgáltatásokra lehet fordítani, ami a helyi lakosokat szolgálja.

Emellett szintén uniós forrásból felszerelik a háziorvosi rendelőt és felújítják a kisiskola épületét. A hivatal és az iskola felújítási munkálatai idén elkezdődhetnek.

„Kiemelten kezeljük az oktatást, fontos számunkra, hogy gyermekeink modern, jól felszerelt iskolába járjanak. Uniós forrásból fel tudjuk újítani az iskolai bútorzatot és digitális eszközökkel tudjuk felruházni. Minden fejlesztésünk a közösségért van, hogy az embereknek élhetőbb és jobb életkörülményeket biztosítsunk” – hangsúlyozta R. Fekete Lajos polgármester.

Hosszúmezőn az elmúlt években korszerűsítették a Bandzsalgó utcát, és több mezei utat újítottak fel, hogy járhatóbb legyen a lakosok számára. Ezenkívül a közvilágítást is modernizálták a főúton, amely azt eredményezi, hogy kevesebb pénzt kell fizetnie a hivatalnak az áramért, ami végeredményben a lakosok érdekét is szolgálja.

Építjük és megvédjük közösségeinket!

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *