Keresés

Általános

Élesen bírálta a szatmári rebbe a Neturei Karta tagjait

A harmadik szatmári rebbe, Jekusziel Jehuda Teitelbaum éles támadást intézett, hogy felhívja a figyelmet a Neturei Karta szekta tagjaira, akik Izrael ellen tüntetnek az Egyesült Államokban. – számol be az ügyről a zsido.com

„Sajnos látjuk, hogy milyen messzire mentek”

mondta a rebbe.

„Együtt járják a világot az arabokkal, azokkal, akik gyilkosságra buzdítanak, velük együtt járnak az utcákon úgy, hogy közben strájmelt viselnek és öltönyt hordanak. Együtt kiabálnak Izrael gyűlölőivel és a lélekgyilkosokkal.

Az Ég nevének szörnyű meggyalázása, hogy a gyilkosokat erősítik a Tóra és az Örökkévaló nevében”.

A Neturei Karta egy szélsőségesen anticionista csoport, tagjai az ultraortodox irányzathoz tartoznak. A csoport ideológiai hátterét az első szatmári rebbe, Joel Teitelbaum rabbi tanításaiból merítik, aki élesen bírálta a cionizmust, mint politikai mozgalmat mondván, a zsidó népnek nem szabad tömegesen visszatérnie a Szentföldre a Messiás eljöveteléig.

A csoport központja az Egyesült Államokban van, viszont mindösszesen néhány száz tagot számlál.

A Neturei Karta Izrael-ellenes tüntetései az elmúlt napokban még a szatmári rebbe haragját is kiváltották.

Nem olyan régen a Neturei Karta tagjai magas rangú iráni tisztviselőkkel találkoztak. Januárban palesztin források arról számoltak be, hogy a Neturei Karta küldöttsége látogatást tett a dzsenini menekülttáborban. A jelentést kísérő dokumentációban a küldöttség két tagja volt látható, amint meglátogatta Bassam al-Saadi, az Izraelben fogva tartott Iszlám Dzsihád vezetőjének otthonát.

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *