Keresés

Helyi hírek

Máramaros prefektusa minden reggel elénekeltetné a román himnuszt az iskolákban

Régmúlt időket idézne fel Rudolf Stauder, Máramaros megye „rocksztár” prefektusa aki kötelezővé tenné minden tanítási nap reggelén a román himnusz elénekelését. Felhívja a pedagógusok, szülők és diákok figyelmét a kezdeményezéshez való csatlakozásra, hogy ők is részesei legyenek a hazafias nevelésben, valamint a nemzeti identitás megerősítésében.

Minden nemzetet több alapvető szimbólumot azonosít, és ezek között központi helyet foglal el a zászló, a himnusz, a címer és az anyanyelv. Ezek az elemek azok a pillérek, amelyek meghatározzák és végigkísérik egy közösség történetét és fejlődését. Ebben az összefüggésben az iskolai intézményeknek létfontosságú szerepe van a nemzeti tudatosság ápolásában és a jövő polgárainak identitásának kialakításában. – jelent meg a Máramaros megyei prefektúra közösségi oldalán.

Rudolf Stauder elismeri a román tanintézmények kiemelkedő szerepét a fiatalok fejlődésében, így meggyőződése, hogy „az iskola a legfontosabb képzési, oktatási és kulturális intézmény, amely a nemzeti identitás megőrzéséért felelős a hiteles értékek ápolásával és közvetítésével.”

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *