Keresés

Helyi hírek

RMDSZ: idén is várjuk a nevesítéseket a Hollósy-díjra

Második alkalommal osztja ki az RMDSZ Máramaros megyei szervezete a Hollósy-díjakat. Az ünnepi gála 2024. január 20-án lesz Máramarosszigeten.

A nevesítéseket minden évben az RMDSZ helyi szervezeteinek választmányai tehetik meg november 29-ig, majd erről értesíteniük kell az RMDSZ megyei szervezetének két irodáját (Nagybánya, Máramarossziget).

A helyi RMDSZ szervezetek minden kategóriában nevesíthetnek évente egy személyt, szervezetet vagy egyházat a díj elnyerésére, viszont megyei szinten csak öt díjazott lesz, kategóriánkként egy.

A díjat öt különböző kategóriában fogják kiosztani:

•          Ifjúsági (14-25 évesek körében). Olyan fiatalok, akik kiemelkedő tevékenységet folytattak és folytatnak a megye magyar fiatal közösségén belül és ezáltal jó példával szolgálnak kortársaiknak is.

•          Oktatási (olyan pedagógus, vagy pedagógiával foglalkozó személy, intézmény, aki oktatási programokat szervez/bonyolít le, amit extra tevékenységként végez, vagy bármi más módon hozzájárul a megyében a magyar oktatás minőségének javulásához)

•          Társadalomszervezés (olyan civil szervezetek, magánszemélyek, egyházak, akik közösségépítés, társadalomszervezés terén kimagasló tevékenységet hajtottak, hajtanak végre, ezáltal érdemben hozzájárulva a közösségi, társadalmi élet erősítéséhez)

•          Közművelődés (olyan személy vagy szervezet, egyházi intézmény, aki/ami közművelődési tevékenység által komoly eredményeket ért el a megye magyar közösségének közművelődési életében)

•          Alkotói (írók, művészek, szerzők, kutatók, akik művészi, vagy szakmai tevékenységük által szereztek önmaguknak és a megye magyarságának elismerést, munkájuk által maradandó értékeket alkotva)

A díjazottakról a Hollósy-díj bizottsága dönt.

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *