Keresés

Helyi hírek Közélet

Szamosardói csapat vitte haza a vándorkupát az első Máramaros megyei focibajnokságról

Először szervezett az RMDSZ Máramaros megyei szervezete focibajnokságot. A bajnokságnak, melyre egész Máramaros megyéből kilenc csapat nevezett be, Szinérváralja adott otthont. Nagybányáról két csapat nevezett, további egy-egy csapat pedig Felsőbányáról, Hosszúmezőről, Rónaszékről, Koltóról, Szamosardóról, Magyarberkeszről és Szinérváraljáról érkezett. 

A bajnokság eső helyezettje a szamosardói FK Bumeráng lett, mely csapat 1 – 0 -ára győzte le a második helyezettre került felsőbányaiakat. A dobogó harmadik helyére pedig a házigazda szinérváraljaiak kerültek, akik az elődöntőben Magyarberkesz csapatát győzte le. 

Pintér Zsolt, az RMDSZ megyei elnöke a maszol.ro portálnak nyilatkozva elmondta, hogy a játékosoknak lehetőségük volt megismerkedni egymással, továbbá fontos szempont az, hogy a labdarúgás segítségével is lehet közösséget építeni és minőségi időt eltölteni egymással.

„Társadalmunk és azon belül is a magyar közösség különböző csoportokból, rétegekből tevődik össze. Fontosnak tartottuk azt, hogy a sportolni, focizni szeretők számára is teremtsünk egy megyén belüli közösségi élményt. Az eredmény és visszajelzések alapján sikerült is” – mondta el az eseményről Orosz Krisztofer Levente szervező. 

A szervezők továbbá elárulták, hogy a megyei focibajnokságot a következő évben is meg fogják szervezni.

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *