Keresés

Helyi hírek

Nagybánya 2033 elnevezéssel, rétegtalálkozókat kezdeményezett az RMDSZ nagybányai szervezete

Nagybánya 2033 címmel rétegkonzultációs sorozatot indított a városban rendezett szeptemberi Főtér Fesztiválon a helyi RMDSZ. A kezdeményezés célja felmérni, ahogyan a szórványban élő különböző rétegekhez tartozó magyarok hogyan látják jövőképüket, és milyenné szeretnék alakítani jövőjüket a következő évtizedben. 

Eddig az elmúlt időszakban 3 ilyen találkozóra került sor, ahol a helyi közéleti szereplőknek, ifjúságnak is lehetősége volt a jövőkép alakításában kibontakozni. 

Legutóbb a Milyen legyen a nagybányai sajtó 2033-ban? kérdésre keresték a választ az RMDSZ megyei székházában a helyi sajtó képviselői és mindazok, akiket érdekel a kommunikáció jelenne és főleg annak jövője. Jelen voltak a találkozón a nyomtatott és az elektronikus felületeken megjelenő sajtó képviselői, a magyar nyelvű TV adások szerkesztői, valamint az egyházak képviselői, akiknek szívügyük a kommunikáció. 

Pintér Zsolt az RMDSZ Máramaros megyei szervezetének és egyben a nagybányai szervezet elnöke elmondta: „Ez igazi szórvány, hiszen nagyvárosban szerteszét lakik a magyarság, és azt szeretnénk, hogy a jövőben ezeket a magyar jellegű kommunikációs csatornákat: nyomtatott sajtó, internetes portál, vagy akár Facebook csoport, ezeket valamilyen szinten jobban összehangoljuk, hogy minél több személyhez elérjünk, és hogy minél jobban megismerje a lakónegyedi, elszigetelten élő nagybányai magyar, hogy mi történik a városban.‟

Ehhez hasonló, különböző témakörökben zajló rétegtalálkozók a jövőben is folytatódni fognak Nagybányán.  

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *