Keresés

Helyi hírek

Idén először szerveznek Máramarosszigeti Magyar Napokat

Július 13-án, nulladik nappal startol az idén először megrendezésre kerülő Máramarosszigeti Magyar Napok. A három naposra tervezett programot az RMDSZ máramarosszigeti szervezete, a SZIGFESZT egyesülettel közösen szervezi.

A gyermek, ifjúsági, kulturális és szórakoztató programokkal, nem csak a helybéli, hanem a környékbeli magyarságot is meg akarják szólítani a szervezők – tudtuk meg Orosz Krisztofer Levente főszervezőtől. Az esemény egyik fő célja az, hogy a szigeti magyar közösség hétköznapjaiba vigyenek egy kis színt, erősítsék az összetartozás érzését. Ahogyan a múltban tette mindig is azt a magyar közösség, most is értékeinek közvetítésével fogja gazdagítani a város kulturális életét a magyarság Máramarosszigeten, fogalmazott az RMDSZ máramarosszigeti szervezet elnöke.  

Csütörtökön 19 órától a Petőfi Live című előadást láthatja-hallhatja a közönség a Retro Pub (Curtea Veche udvarában). Laczkó Vass Róbert és Székely Norbert verses-zenés előadóestje lesz ekképpen a nyitánya az első ízben tartandó Máramarosszigeti Magyar Napoknak.

Július 14-én, pénteken az esti hivatalos megnyitó után a KACAJ együttes lép majd színpadra,  szombaton az EDDA Tribute, vasárnap pedig a KARAVÁN együttes fogja szórakoztatni a gyerekeket. 

A színes programkínálatból nem hiányzik a könyvbemutató, történelmi előadás, játszóház, meseterápia, panellbeszélgetés, de a magyar buli sem. (A teljes programot a Máramarosszigeti Magyar Napok facebook oldalán lehet nyomon követni).

Az esemény kiemelt támogatója az RMDSZ, Communitas Alapítvány, valamint a Magyar Kormány és a Bethlen Gábor Alap. 

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *