Keresés

Diákélet Helyi hírek

Sikerrel ért véget a máramarosszigeti Leőwey Klára Elméleti Líceum nyári tábora

A szervezők beszámolója:

Első alkalommal szerveztek nyári tábort városunk magyar iskolájában, a Leőwey Klára Elméleti Líceumban egy sikeres iskolai pályázat által. A tábort elemi tagozatos diákok számára hirdették meg, akikhez örömmel csatlakoztak a leendő előkészítő osztályosok közül is néhányan, valamint pár kisdiák a környező magyar ajkú településekről is.

A tanító nénik, akik a tábort szervezték és lebonyolították, színes és tartalmas programokkal készültek. Minden napnak különböző tematikája volt.  Hétfőn cserkésznap volt, amikor iskolánk tehetséges cserkészeivel a résztvevő diákok bejárták az egész világot a Mézga család bőrébe bújva. Kedden sportnap volt iskolánk sporttermében. A szerda a kézműveskedés jegyében telt, ahol a gyermekek nyárra hangoló dolgokat készíthettek különböző technikák és anyagok felhasználásával. Így készült focipálya, sellő, csiga, valamint óriás hőlégballon. Csütörtökön is a mozgásé volt a főszerep, hiszen mind a 40 gyermek egy hosszú sétára és játszásra indult a Malomkertbe. Mivel a sok mozgás után mindenki jól megéhezett, pizzázással zárult az aznapi tevékenység. Legizgalmasabbnak mégis a péntek ígérkezett, hiszen aznap úszni mentek a gyerekek egy közeli medencéhez. A pancsolás, lubickolás méltó lezárása volt a tábornak.

Köszönjük mindenkinek, aki besegített a foglalkozásokon, ezzel hozzájárulva egy ilyen tartalmas, változatos, kalandos iskolai táborhoz. Köszönjük nektek is, gyermekek, hogy eljöttetek, mosolyotokkal, vidámságotokkal varázsoltátok színesebbé a tábori napokat! Köszönjük a Communitas Alapítványnak, hogy pályázatukkal támogatták az esemény létrejöttét!

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *