Keresés

Általános

Máramarosban turnézik a Szalonna és Bandája

Nagybányán, Szamosardón és Máramarosszigeten lép fel a Pál István „Szalonna” népzenész által vezetett Szalonna és Bandája elnevezésű, Magyar Örökség-díjjal kitüntetett zenekar a kárpátaljai BorzsaVári együttessel. Pál István „Szalonna” és zenekara hivatásként választotta a Kárpát-medencei kultúra megőrzését és átörökítését.

„A csodálatos dallamok, hangszerek röpítik a hallgatóságot ezen a szép utazáson. A koncertek élményt jelentenek minden korosztálynak, hiszen olyan örök érvényű gondolatok járják át az eseményt, melyek mindenki számára érthetőek és befogadhatóak. A koncertsorozaton kárpátaljai ifjú művészek is részt vesznek, ezzel is erősítve összetartozásunkat” – áll az Erdélyi Hagyományok Háza közleményében.

A rendezvények az alábbi időpontokban és helyszíneken kerülnek megrendezésre: Nagybányán, június 29-én a városi színházban 19 órától, Szamosardón június 30-án 19 órától a kultúrotthonban, valamint Máramarosszigeten július 1-jén, szintén 19 órától a George Enescu Zeneiskola dísztermében.

A díjtalan belépéshez előzetes helyfoglalás szükséges Nagybányán és Máramarosszigeten amit a helyi RMDSZ szervezetek irodájában megtehet. A máramarosszigeti előadás jegyei megtalálhatóak továbbá a hosszúmezői polgármesteri hivatalban, a Leöwey Klára Elméleti Líceum titkárságán, illetve a máramarosszigeti református parókián.

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *