Keresés

Külföldi hírek

Az oroszok szerint dróntámadás érte a Kremlt, az ukránok nem tudnak ilyesmiről

A Kreml közölte, hogy két drón mért csapást az éjszaka folyamán Vlagyimir Putyin orosz elnök rezidenciájára a Kremlben. Az Izvesztyija szerint az ukránok merényletet kíséreltek meg az orosz elnök ellen. Az ukrán elnök sajtótitkára szerint Kijevnek nincs információja a Kreml elleni dróntámadásról.

Orosz lapértesülések szerint a drónokat sikerült hatástalanítani, mielőtt eltalálták volna a célpontot, az elnök tervezett programja nem módosult a megkísérelt merénylet hatására. A Bloomberg arról ír, hogy a két drón ugyan a rezidenciát nem érte el, de a Kremlben csapódtak a földbe, személyi sérülést nem okoztak.

A Kreml szóvivője szerint egyértelműen terrorcselekményről lehet beszélni. A Kreml „kitervelt terrortámadásnak” és „Oroszország elnökének meggyilkolására tett kísérletnek” nevezte a történteket. Kijelentették, hogy Oroszország kész megtorlócsapást indítani Ukrajnára. Dimitrij Peszkov hozzátette, hogy a támadás idején Vlagyimir Putyin nem tartózkodott a Kremlben.

Az ukrajnai reakció

Ukrajnának nincs információja a Kreml elleni állítólagos éjszakai támadásokról – jelentette ki szerdán Szerhij Nyikiforov, az ukrán elnök sajtótitkára az Ukrainszka Pravda hírportálnak nyilatkozva.

„Nincs információnk a Kreml elleni állítólagos éjszakai támadásokról, de ahogy Volodimir Zelenszkij elnök többször is kijelentette, Ukrajna minden rendelkezésre álló erőt és eszközt saját területeinek felszabadítására irányít, nem pedig mások megtámadására” – szögezte le a sajtótitkár. Szavai szerint „különösen meglepő” a „terrorista Oroszország” részéről a „terrortámadás” megfogalmazás.

„Terrortámadás az, hogy Dnyipróban és Umanyban lakóházakat rombolnak le, vagy terrortámadás a kramatorszki vasútállomás elleni rakétacsapás és sok más tragédia is” – fejtette ki. Szerinte viszont az, ami Moszkvában történt, nyilvánvalóan a helyzet súlyosbodását jelzi a május 9-i győzelem napja előtt

Forrás: maszol.ro

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *