Keresés

Helyi hírek Közélet

Máramaros megyei küldöttek is jelen voltak az RMDSZ 16. Kongresszusán

Április 28 és 29 között került megrendezésre Temesváron a Romániai Magyar Demokrata Szövetség 16. Kongresszusa. A küldöttek újabb négy év mandátumot szavaztak Kelemen Hunor számára, aki ígéretet tett a munka folytatása mellett. A szövetségi elnök beszámolóbeszédében kitért a világjárvány és a háború okozta globális krízis hatásaira, valamint az RMDSZ kormányzati szerepére. Megválasztását követően a felzárkózás évtízedébe lépett ország jövőbeli sorsát feszegette programbeszédében. Meggyőződése, hogy a számtalan fejlesztési lehetőségek előtt álló kormány részese kell legyen a szövetség is.

A mi Szövetségünk nem magától működik. Csendes, de magyarságukban határozott magyar emberek működtetik, akikről nem szólnak a hírek, nem kerülnek a plakátra. Arra vállalkozom, hogy tudásommal és tapasztalatommal ezt a közösséget erősítsem tovább! – zárta felszólalását a mandátumában megerősített elnök.

A rendezvény során Szíve helyén tulipán díjban részesítették az RMDSZ Máramarosszigeti szervezetének elnökét, Dr. Orosz Krisztofer-Leventét, aki az orosz-ukrán háború kirobbanását követően segítséget nyújtott a menekültek számára. Közösségi oldalán mondott köszönetet az önkénteseknek és adományozóknak, hiszen nélkülük nem valósulhatott volna meg a karitatív összefogás.

A második munkanapon megszervezett politikai vita során felszólalt az RMDSZ Máramaros megyei szervezetének elnöke Pintér Zsolt, aki két fő gondolat mentén értékelte az elmúlt esztendők eredményeit. A visszajelzések igazolták, hogy az elszórványosodás által érintett közösségek tagjai tárt karokkal várták az egyesült erővel működő szervezetet. Nap mint nap újabb és nagyobb kihívásokat állítottak maguk elé, hiszen véleménye szerint ismerték a máramarosi magyarok igényeit.

Reméljük, hogy két év múlva a sok munka beérő gyümölcséről tudok majd beszámolni, éspedig azokról az eredményekről, amelyek a sikeres választásokban mérhetők. – fogalmazott Pintér Zsolt.

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *