Keresés

Helyi hírek

Medvével találkozott három máramarosszigeti turista

Megszokott hétvégi kiránduláson volt az a három máramarosszigeti turista, aki vasárnap bocsait féltő medvét láttak a Tiszakőn. A szerencsés kimenetelű találkozás élményéről szerkesztőségünknek is beszámoltak. A jelenetről nem csak fényképeket, de egy videofelvételt is sikerult készíteniük. Ebből világosan kitűnik, hogy egy meredek sziklás hely tetejéről észreveszik egy fán üldögélő két bocsot, akiket anyjuk biztonsági okok miatt küldhetett fel a fára amíg ő élelmet keres.

A kirándulók elmondták, hogy az anyamedve megérezhette az ő közelségüket, mivel hamarosan megjelent és viselkedése nem volt barátságos több mint valószínű azért, mert veszélyt érzett.

Mint mondták, sok éve járják Máramaros hegyeit, de medvével eddig nem találkoztak. A mostani találkozás bizonyságul szolgál arra, hogy a medve jelenléte a máramarosi természeti tájegységbe nem szóbeszéd, ezért minden kirándulni szerető embert óvatosságra intenek.

Véleményük szerint az, hogy ez a találkozás nem végződött tragikusan, annak köszönhető, hogy a medvék egy völgyben voltak ők pedig egy meredek sziklás helyen. Amennyiben ez máshol történik, a veszélyérzet miatt támadhatott volna az anyamedve.

Fotó: Sarkadi-Csiszár Levente

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *