Keresés

Helyi hírek Közélet

Jó hangulatban zajlott a Koltón megrendezett megyei böllérverseny

Sikeresen ért véget az RMDSZ Máramaros megyei szervezete által rendezett első böllérverseny szombaton. Ennek célja a hagyományok ápolása mellett a megye magyar közösségeinek összekovácsolása is volt.

Idén összesen hét csapat jelentkezett a versenyre, melynek első díjazottja Hosszúmező csapata lett. A Tisza-parti egykori koronaváros vezetője, R. Fekete Lajos polgármester a díjátadó után elmondta: csapata szívét lelkét beleadta, ezért is örülnek nagyon az első helyezésnek.

A böllérverseny második helyezettje Szinérváralja lett, a harmadik pedig Koltó egyik csapata, Koltóról ugyanis három csapat is jelentkezett. A háromtagú zsűri döntése az elkészült májas- és véreshurka, kolbász és toroskáposzta megkóstolása után született meg, de számított a gyorsaság és szervezettség is. 

Pintér Zsolt a szervezők nevében mondott köszönetet Csendes Lajosnak, Koltó polgármesterének, Sebők Zoltán alpolgármesternek és Csolti Ferencnek, az RMDSZ koltói szervezete elnökének, amiért otthont biztosítottak a rendezvénynek és oroszlánrészt vállaltak a szervezésből.

Az esős idő ellenére sokan ellátogattak a rendezvény helyszínére, ahol az elkészült ínyencségeket mindenki megkóstolhatta.

A rendezvényen kulturális esemény is volt, amelyet az eső miatt a kultúrotthonban tartottak. A koltói, monói és hosszúmezői fellépő diákok és felnőttek által bemutatott előadássorozat közös karácsonyfadíszítéssel és gyermekek megajándékozásával zárult a koltói kastély parkjában.

2023-ban az RMDSZ által szervezett böllérversenyt a nyertes csapat településén, vagyis Hosszúmezőn rendezik meg.

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *