Keresés

Diákélet Helyi hírek

Magyar ifjúsági szervezet alakult Hosszúmezőn

Új magyar ifjúsági szervezet jött létre a Máramaros megyei Hosszúmezőn. A Hosszúmezői Magyar Ifjúsági Szervezet (HOSSZMISZ) létrejöttével régi álma teljesült az eddig több mint húsz lelkes fiatalból álló közösségnek, tudhattuk meg a szervezet képviselőitől.

Már hónapokkal ezelőtt terveztük azt, hogy létrehozzunk Hosszúmezőn egy olyan ifjúsági szervezetet, amely ápolja és megőrzi a község hagyományait és olyan közéleti tevékenységeket biztosít a magyar ifjúság számára, melyek szórakoztatóak, de ugyanakkor a község javát is szolgálják” – nyilatkozta Pazdera Nándor a HOSSZMISZ frissen választott elnöke.

A szervezet bejegyzéséhez az utolsó löketet az idén megszervezett szüreti bál sikeressége adta meg. A HOSSZMISZ tagjainak közösséggé alakulásához nem kis mértékben járult hozzá az általuk szervezett esemény sikeressége.

A HOSSZMISZ alelnöke, Pál Odette elmondta, hogy Hosszúmezőn mindig egy erős magyar közösség élt, ennek ellenére eddig nem létezett egy olyan ifjúsági szervezet, ami a fiatalok igényeire is komolyan odafigyelt volna és összefogta volna őket. Mint fogalmazott, első sorban ezért látták szükségét egy olyan civil szervezet létrehozásának, mely a fiatalokat közösségé kovácsolja és nekik szóló programokkal igyekszik igényeik teljesítésére.

Csurka Emese, a szervezet titkára nyilatkozatában kihangsúlyozta, hogy a HOSSZMISZ létrehozása azért is fontos, mert a hosszúmezői ifjúságnak is hallatni kell a hangját megfelelő csatornákon keresztül, főleg azért, mert a jövő róluk is szól. A szervezet titkára a fiatalok célkitűzései közé sorolta azon hagyományok újraélesztését is, melyek feledésbe merültek, a magyar ifjúsági élet fellendítését, a közéleti szereplés felvállalását, de nem utolsó sorban az identitáserősítést is.

Megalakulásuk óta sikerült néhány eseményt megszervezniük, melyek közül említésre méltó a filmest, valamint a szemétszedési akció is. A közösségi siker érdekében a HOSSZMISZ az RMDSZ helyi illetve megyei szervezetének partnere is lesz. 

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *