Keresés

Helyi hírek Közélet

15 év után újranyitották Hosszúmezőn a vasúti határátkelőt

15 év szünetelés után, november 15-én újranyitották Hosszúmezőn a vasúti határátkelőt, közölték közösségi oldalaikon a megyei kormányhivatal, valamint a Román Vasúti Társaság.

Legutóbb 2007-ben közlekedett személyvonat Taracköz és Hosszúmező között. A vasúti forgalom újraindítása jelenleg csak személyvonatok közlekedésére vonatkozhat, aminek már adottak a feltételei. A Máramaros megyei szervek továbbra is azon ügyködnek, hogy a szélesnyomtávú vasúti forgalom működőképes legyen Hosszúmező és Máramarossziget között is – ismertette a helyzetet a megyei kormányhivatal. Ennek érdekében jelenleg a Hosszúmező és Máramarossziget, illetve Máramarossziget és Visóvölgy szakaszokon is dolgoznak. A munkálatok a tervek szerint év végére fejeződnek be.  

R. Fekete Lajos Hosszúmező polgármestere a Máramarosi Hírmondónak nyilatkozva elmondta, örül a határmegnyitásnak, mert a határforgalom elindulása sok jót hozhat a településnek. Mivel a rendszeres buszjárat Hosszúmező és Máramarossziget között már jó ideje megszűnt, jó ötletnek tartaná továbbá azt is, ha a Román Vasúti Társaság motorvonatok indítását is fontolóra venné, melyek Hosszúmező és Visóvölgye közötti román határszakaszon látnák el a személyszállító feladatokat.

Forrás: CFR Infrasctructura – Facebook

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *