Keresés

Helyi hírek

Ideiglenesen megoldódott a szemétügy Máramarosban

Hat hónapos készenléti állapotot hirdettek Máramarosban az évek óta megoldatlan szemétügy miatt, az intézkedés a Máramaros Megyei Katasztrófavédelem javaslatára született. A határozat szerint a következő félévben Nagyváradra fogják vinni a Máramarosban megtermelt szemetet.

„Máramarosban évek óta várat magára a megyei hulladékfeldolgozó és ökológiai tározó kialakítása Farkasaszón, amit a folyamatos talajcsuszamlások késleltetnek. Emellett néhány éve lejárt az ideiglenes megyei hulladéktelep engedélye is, ezért Marosvásárhelyre, Székelyudvarhelyre, Besztercére vagy Nagyváradra szállították a hulladékot. Legutóbb Marosvásárhelyre vitte a szemétszállító vállalat a szemetet, de ez a szerződés lejárt. Tánczos Barna RMDSZ-es környezetvédelmi miniszter közbenjárásának köszönhetően most sikerült készenléti állapotot hirdetni, ez azt jelenti, hogy nem marad napokig vagy akár hetekig a szemét az utcákon, mint ahogy az már többször előfordult” – fogalmazott Krizsanovszki Enikő alprefektus.

A megyei elöljáró elmondta, hogy keresik a hosszútávú megoldásokat a szemétügyre. Jelenleg előrehaladott tervezési fázisban van egy ideiglenes feldolgozó telep kialakítása Kővárhosszúfalun. Ennek az a célja, hogy csökkentsék a más megyébe szállított hulladék mennyiségét. A tervek szerint ezt tavasszal fejezik be.

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *