Keresés

Diákélet Helyi hírek

Meghirdették a „Szülőföldön magyarul” című pályázatot

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága megbízásából meghirdeti a „Szülőföldön magyarul” című programra vonatkozó felhívást a nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatás, illetve hallgatói támogatásra vonatkozó támogatási kérelem benyújtására a 2021/2022-es tanévre. A vissza nem térítendő támogatás célja a romániai magyar diákok, valamint hallgatók pénzügyi támogatása.

A támogatás összege, a korábbi évekhez viszonyítva továbbra is 22 400 forint maradt. A támogatási programban változást jelent, hogy nem csak az első félév, hanem az egész tanév hiányzásainak számát veszik figyelembe, így 100 a megengedett legtöbb igazoltatlan hiányzás.

Támogatásra jogosultak az óvodában, iskolában magyar nyelven tanuló gyerekek, valamint azon hallgatók, akik felsőoktatási tanulmányaikat részben vagy egészben magyar nyelven folytatják. A pályázatokat 2022. szeptember 20 és október 20 között lehet benyújtani.

Az adatlapok, kérések és igazolásminták letölthetőek a www.szulofoldonmagyarul.ro honlapról, továbbá érdeklődni a 0266-244450 telefonszámon lehet.

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *