Keresés

Helyi hírek

Rónaszéki fejlesztések a láthatáron

Komoly fejlesztési lehetőségek előtt áll Rónaszék. Az elmúlt napokban ezzel kapcsolatosan közölt információkat közösségi oldalán Orosz Krisztofer, az RMDSZ Máramaros megyei szervezetének ügyvezető elnöke: „Máramarosszigeti és rónaszéki műemlékek helyzetéről és jövőjéről, valamint befektetési lehetőségekről egyeztettem Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes kultúráért felelős tanácsosával, Csók Zsolt régésszel, az Észak-Nyugati Regionális Fejlesztési Ügynökség (ADR Nord-Vest) szakembereivel és a két település polgármesterével” – áll a bejegyzésben.

A Máramarosi Hírmondó megkeresésére válaszolva, Orosz Krisztofer elmondta, hogy Rónaszéken az Apaffy kastély restaurálásáról, valamint a fürdőtelep felújításáról és korszerűsítéséről tárgyaltak az illetékesekkel.

Véleményem szerint, ha ez a két dolog sikeresen megvalósul, akkor Rónaszéken fellendülne az élet, feléledne a turizmus, ami akár többek megélhetését is jelenthetné adott esetben” – nyilatkozta az ügyvezető elnök.

A község polgármesterével történt találkozón a felek egyetértettek abban, hogy a szükséges pénzforrás megkeresése mellett, nagyon fontos előbb a tulajdonjogi helyzetek rendezése, ugyanis a kastélynak és a fürdőtelepnek is csak részbeni tulajdonosa a polgármesteri hivatal. A fürdőhelyiség telkének tulajdonosa jelen pillanatban a pénzügyminisztérium. Amíg a község polgármesteri hivatala nem lesz teljes jogú tulajdonosa az ingatlanoknak, a felújításhoz szükséges pénzforrásokat sem tudja lehívni. A helyzet rendezése érdekében a polgármesteri hivatal a szükséges jogi procedúrát már elkezdte.

Ismert tény ugyanis, hogy Rónaszéken a fürdőtelep már hosszú ideje nem működik, az egykor virágzó üdülőtelep elavult állapotban van. Ahhoz, hogy újból elindulhasson, elengedhetetlenül szükséges egy komoly és korszerű felújítás.

Az Apaffy kastély egy 16. századi épület, melynek helységeiben évekkel ezelőtt a rónaszéki iskola működött. Az épület jelenleg üresen áll és állapota miatt egyetlen célnak sem felel meg.

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *