Keresés

Helyi hírek Közélet

Máramarosszigeti RMDSZ: Ne bízzuk a véletlenre a népszámlálást

Máramarosszigeten is komoly figyelmet szentelnek a népszámlálásnak, közölték szerkesztőségünkkel az RMDSZ városi szervezetének munkatársai. Ez a figyelem nem lanyhul azt követően sem, hogy a vártnál tovább tart a népszámlálás önkitöltő szakasza, miután azt meghosszabították május 27-ig. Máramarossziget és környéke szórványvidéknek számít, ahol a közösség ereje a számokban is rejlik, mondták el a Szövetség helyi munkatársai.

A máramarosszigeti RMDSZ irodájában eddig is sokan igényelték a népszámlálással kapcsolatos segítséget, de az irodai munkatársak a további segítségnyújtás igénybevételére buzdítanak, hisz az idei népszámlálásnak nagy tétje van, különös tekintettel Máramarosszigetre és környékére.

Mint fogalmaztak, a jövőbeni elképzeléseket, terveket a számok is meghatározzák majd, ezért nem kell a véletlenre bízni a népszámlálás eredményét. A népszámlálás első sorban közügy, ezért mindenkinek felelősséggel kell a kérdést megközelíteni. Egyéni döntéseink kihatnak a közösségre is, ezért „elfogadhatatlan a passzív hozzáállása azoknak, akik a népszámlálástól való távolmaradásukat az úgy sem rajtam múlik jelige fényében nem látják problémásnak” – állítják az RMDSZ-es munkatársak. Ez azt a hatalmas veszélyt hordozza magában, hogy ilyen hozzáállása több személynek is lehet, aminek közösségi szinten nagyon negatív következményei lehetnek.  

Szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében az RMDSZ arra buzdítja a közösség tagjait, hogy a megadott időpontig, vagyis május 27-ig bátran forduljanak az irodai munkatársakhoz és bátorítsanak erre másokat is.

Máramarosszigeten több mint 1700 kitöltött kérdőívet nem validáltak a Statisztikai Hivatal munkatársai valamilyen oknál fogva, ezért azoknak, akik az önkitöltés lehetőségével éltek, mindenképp ellenőrizniük kell a validálást. Az ellenőrzés a dovrec.insse.ro oldalon hajtható végre, beírva a személyi számot (CNP).

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *