Keresés

Helyi hírek Közélet

24 személynek adott át Ezüstfenyő-díjat az RMDSZ

Átadták Kolozsváron a Szövetségi Képviselők Tanácsának ülésén a 2021-es Ezüstfenyő díjakat. Az RMDSZ Máramaros Megyei Szervezete Szigeti Gyulát (Nagybánya) és Szöllőssy Mártát (Máramarossziget) jelölte erre a díjra, amelyet a magyar közösségért végzett munkájukkal érdemeltek ki. A díjakat Kelemen Hunor szövetségi elnök adta át.

Szigeti Gyula a Lendvay Márton Színjátszókör elnöke, több évtizede tagja az amatőr színjátszó társulatnak. Néhány éve a nagybányai 15. Gróf Teleki Sándor cserkészcsapatának őrsvezetője és az ott zajló programok egyik állandó szervezője. Közösségi szerepvállalása egyházi vonalon is kiemelkedő, a római-katolikus Krisztus Király plébánia egyháztanácsosaként sok közösségi eseményt, Plébánia napokat és ifjúsági eseményeket szervez.

Szöllőssy Márta német nyelvtanár, az RMDSZ máramarosszigeti szervezetének alapító tagja, a máramarosszigeti református egyház Presbitériumának volt alelnöke, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének tagja. A Leöwey Klára Elméleti Líceum megalakulásában is fontos szerepet játszott.

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *