Keresés

Helyi hírek Közélet

Teljesen kiégett a római katolikus templom szomszédságában lévő épület Máramarosszigeten

Teljesen kiégett és emiatt életveszélyessé is vált az az épület Máramarosszigeten, mely a római katolikus templom szomszédságában van. A helyszínen vizsgálódó hatóságok hivatalos megállapítása szerint a csütörtök éjjel történt tűzesetet gondatlanság okozta.

Közismert tény, hogy az utóbbi két évtizedben az épületet elhanyagolták, emiatt az állapota folyamatosan romlott. Ezt az állapotot csak fokozta, hogy néhány éve az épület hajléktalanok szálláshelyéül szolgált.

A mostani tűzeset következtében az épület annyira megsérült, hogy életveszélyessé vált. Omlásveszély miatt, állapota a mihamarabbi bontást is megköveteli, azonban az ügyet kissé bonyolítja a visszaszolgáltatási per.

A római katolikus egyház ugyanis már a 2000-es évek elejétől kéri a tulajdonjog visszaállítását ami eddig még nem történt meg. A hatályos törvények értelmében ugyanis a peres viszony megszűnéséig tilos bárminemű beavatkozás. Az életveszélyes körülményekre való tekintettel a máramarosszigeti polgármesteri hivatal azonban az egyházközséggel egyeztetve akar megoldást találni az ügy rendezése érdekében.

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *