Keresés

Helyi hírek Közélet

Gázhálózat kiépítésére kér támogatást Hosszúmező a fejlesztési minisztériumtól

Hosszúmező infrastrukturális fejlesztését célozza meg az a kérés, melyet nemrég nyújtott be a település önkormányzata a fejlesztési minisztériumhoz, tudtuk meg R. Fekete Lajos polgármestertől. Az Anghel Saligny nevet viselő közművesítési program pályázási határideje április 26-án járt le.

A több mint 22 millió lej értéket meghaladó projekt keretében Hosszúmező gázhálózatának a kiépítését szeretné a község önkormányzata megvalósítani. A teljes összegből az önkormányzatnak önrészt is kell vállalnia, mely meghaladja a 800.000 lejt. Ez az összeg, melyet a hosszúmezői önkormányzat biztosítani tud, fedezné a tervezési költségeket.   

R. Fekete Lajos polgármester elmondta, hogy Hosszúmező infrastrukturális fejlesztése a község jövője szempontjából is rendkívül jelentőséggel bír. Mint fogalmazott, a sikeres megvalósítás esetén a hosszúmezőiek régi óhaja teljesülne.

Cseke Attila fejlesztési miniszter nyilatkozatát idéző RMDSZ közleményből kiderül, hogy az önkormányzatok összesen 57,7 milliárd lej értékben nyújtottak be pályázatokat. A legtöbb kérés olyan gázhálózat létrehozására vonatkozik, ahol eddig ehhez a közszolgáltatáshoz nem volt biztosítva a lakók hozzáférése. 917 új gázhálózat kiépítésére kapott finanszírozási kérést a fejlesztési minisztérium, további 291 hálózat kibővítésére is pályáztak az önkormányzatok, illetve egy létező hálózat korszerűsítésére is – mutat rá a szaktárcavezetőt idéző közlemény.  

A gázhálózat megépítése mellett, Hosszúmezőn a víz és szennyvízcsatorna-rendszer megépítése is rendkívüli jelentőséggel bír. Ez utóbbi megvalósítása elsősorban nem a hosszúmezői önkormányzaton múlik, árulta el a polgármester. Mint fogalmazott, önkormányzati szinten eddig minden szükséges lépést megtettek annak érdekében, hogy e két nagyon fontos beruházás megvalósulhasson.  

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *