Keresés

Helyi hírek Közélet

Több mint 120 babakocsit adományoztak a háború elől gyerekeikkel menekülő anyáknak

Adományokat adott át Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a máramarosszigeti határátkelőnél, valamint a Hollósy Házban. Az RMDSZ egy hete tett közzé felhívást, hogy aki teheti, segítsen a háború elől menekülő anyákon, és lehetőségük szerint adományozzák el használt, de jó állapotban lévő babakocsijukat, babahordozóikat vagy autós üléseiket.

A március 15-ei ünnepség után az RMDSZ elnöke a Hollósy Házban a nőszervezet önkénteseinek adta át az adományok egy részét, emellett a máramarosszigeti határátkelőhöz több mint 120 babakocsit, 55 babahordozót és 110 autós ülést szállított. Ezeket az RMDSZ területi és helyi szervezetei és a nőszervezet gyűjtötte össze az elmúlt héten.

Az adományozást követően Kelemen Hunor körbejárta a helyszínt és az önkéntesek, segélyszervezetek által felállított sátrakat, ahol a menekültek többek között ételhez, tisztálkodószerekhez, kisbabák gondozására alkalmas eszközökhöz juthatnak. A határnál fordítók segítik az önkéntesek és a menekültek közötti kommunikációt, akár orvosi ellátásra, akár utazással kapcsolatos információkra van szükségük.

(maszol.ro)

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *