Keresés

Diákélet Helyi hírek Közélet

Önkénteseket küld a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) Máramarosszigetre

Négy Szilágy megyei fiatal érkezett kedd reggel Máramarosszigetre, ahol önkéntesként nyújtanak segítséget az orosz-ukrán konfliktus miatt bajbajutott személyeken. A MIÉRT önkéntesei a máramarosszigeti RMDSZ kérésére érkeztek a határmenti városba, ahol a kialakított gyűjtőpontokon segítenek az adományok raktározásában, szállításában és mennyiséglisták elkészítésében.

A kedd reggel érkezett négy fiatal néhány perces pihenő után már munkához látott. Jelenleg a Hollósy magyar házban működő gyűjtőponton mennyiséglistát készítenek a beérkezett adományokról, majd készülnek a Tasnádról érkező délutáni segélyszállítmány lerakására. 

A máramarosszigeti RMDSZ munkatársai elmondták, hogy a fiatalok az ő kérésükre érkeztek a menekültválság által súlytott városba. „Kárpátalján is felhalmozódott a menekültek száma, akik a háborús övezetből az ország legnyugodtabb részébe jönnek, így már a helyi lakosoknak, közösségeknek gondot jelent, hogy a menekülteket és saját magukat is ellássák. Ebben próbálunk segíteni, eddig hála Istennek sikeresen. Mivel a feladatok sokrétűek és a munka is szaporodik, a MIÉRT-hez fordultunk segítségért, amit meg is kaptunk” – fogalmazott Orosz Krisztofer.

Az ifjú önkéntesek csoportosan érkeznek a településre és folyamatosan váltják egymást.   

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *