Keresés

Helyi hírek Közélet

Megérkezett az első segítségkérés a máramarosszigeti RMDSZ-hez

Az aknaszlatinai Caritas jelezte az RMDSZ máramarosszigeti szervezete felé, hogy igényt tartanak tartós élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, takarókra, valamint pelenkákra, amit a helyi közösség körében tudnának majd felhasználni. A segítségkérés folytán a máramarosszigeti RMDSZ gyűjtési akcióba kezdett a vámhatósággal egyeztetve, és együttműködve kívánják átvinni az adományokat az aknaszlatinaiak számára.

A vámhatóság készségesen felajánlotta segítségét az adományok átviteléhez. Az általuk közölt információk alapján csütörtöktől mostanáig összesen 219 magyar állampolgár hagyta el Ukrajnát a máramarosszigeti határátkelőn. 

A máramarosszigeti RMDSZ értesülései szerint Máramarosszigeten két magyar család kilétéről tudnak, akik közül az egyik folytatta útját Magyarország irányában, a másik család viszont itt maradt a máramarosszigeti rokonainál.

Előzetes egyeztetés alapján, illetve hivatali órák ideje alatt a felajánlott adományokat a máramarosszigeti RMDSZ irodában, valamint a Hollósy házba lehet bevinni.

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *