Keresés

Helyi hírek

RMDSZ: felújítjuk a máramarosszigeti kórházat, sebészeti részleget alakítunk ki benne

Közel 40 millió lejt biztosít a fejlesztési minisztérium a máramarosszigeti kórház felújítására, korszerűsítésére és egy új, sebészeti részleg felszerelésére –jelentette be Cseke Attila RMDSZ-es miniszter.

„Az egészségügyi infrastruktúra felújításával nagy lemaradást kell pótolnia Romániának, ezzel a befektetéssel egy jelentős lépést teszünk ebben az irányban. Az új sebészeti részleg a máramarosszigetieket, a megyéből és a környező megyékből érkező, sürgős sebészeti eseteket is el tudják majd látni” – nyilatkozta Cseke Attila.

A szaktárcavezető elmondta: a három épületből álló ingatlanegyüttes közel 20 éve kihasználatlanul áll, 2003-ig a fogyatékkal élő árva gyermekeket szállásolták el benne. A három épületen külső-belső felújítási munkálatokat végeznek, korszerűsítik, a villanyvezetékeket kicserélik és megközelíthetővé teszik a mozgássérültek számára.

A felújított kórházépületben sürgősségi részleget, sebészetet és intenzívterápiás részleget hoznak létre, a sebészeti részleget pedig komputertomográf géppel és minden szükséges felszereléssel ellátják.

rmdsz.ro

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *