Keresés

Belföldi hírek Helyi hírek Közélet

Máramarosszigeten és Koltón tartott szakmai napot az Emberi Erőforrás Támogatáskezelője

Pályázat, turizmus és oktatás témájú szakmai nyílt napokat szervezett a helyi Jávorfa Virága Egyesület és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő január 20-án Máramarosszigeten a református egyház gyülekezeti házában és 21-én Koltón a Teleki kastély dísztermében.

A két különböző helyszínen megtartott előadásában, Monszpart Zsolt, a Támogatáskezelő főigazgatója a Támogatáskezelő szerepéről, valamnt annak a Nemzeti Kulturális Alappal való kapcsolatáról beszélt. Beszédében hangsúlyozta, hogy intézményük nem hatósági szervként működik, hanem, a pályázókat kiszolgáló intézményként. Ezért tevékenységükre, mint szolgálati tevékenységre kell tekinteni.

Előadásában a főigazgató továbbá a határon túli pályázati lehetőségeket emelte ki és mutatta be a megvalósult pályázatokat. Amint azt az előadásából meg lehetett tudni, az intézmény az elmúlt négy évben összesen 334 milliárd forintnyi pályázati támogatást kezelt. 

A szakmai napok másik kiemelkedő pontja a turizmust érintette. Alapi-Tóth Zoltán a máramarosi turizmus és azon belül is a máramarosszigeti turizmus potenciáljáról tartott előadást. Szász Imre a Teleki-kastély igazgatója virtuális utazáson keresztül mutatta be Máramaros megyét az egybegyűlteknek.

Kiemelkedő jelentőséggel bírt a szakmai napokon a Máramaros megyei oktatás témája. A témát boncolgató személyek között ott voltak az RMDSZ Megyei szervezetének politikusai és oktatásügyi szakpolitikusai, akik a Szövetség oktatással kapcsolatos stratégiájáról beszéltek. Az RMDSZ képviselői kiemelték, hogy a megye magyar oktatására kiemelkedő jelentőségű feladatként tekintenek.  

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *