Keresés

Diákélet Helyi hírek Közélet

Máramaros 2022: mozgásban az ifjúság!

Fiatal máramarosi munkanélküli vagy? Ragadd meg a lehetőséget, tanulj projektet írni és nyerd meg a 12 üzletiterv finanszírozásának egyikét.

Az „NEETs-fiatalok* potenciáljának aktiválása” projekt általános célja, hogy javítsa a Máramaros megye Munkaközvetítő Szolgálatnál – AJOFM-nél – regisztrált és profillal rendelkező, 16–29 éves munkanélküli NEETs-fiatalok képzettségi szintjét és növelje a foglalkoztatást, Észak-Nyugat, Közép és Nyugat Régiókban .

Ezzel kapcsolatban a projektben

– együttműködési megállapodásra van szükség a Máramaros megye Munkaközvetítő Szolgálattal

– AJOFM-vel, hogy a fiatal NEETs-eket adatbázisukból a projekten keresztül nyújtható támogatáshoz irányítsák. Csak azok a 16 és 29 év közöttiek jogosultak a támogatásra, akik munkanélküliek, nem vesznek részt semmilyen oktatási vagy képzési programban, legalább 8 osztályuk van, és a Máramaros  megye Munkaközvetítő Szolgálat – AJOFM – szerint a 4 foglalkoztathatósági szint valamelyikében szerepelnek  A. „könnyen foglalkoztatható”, B . „közepesen foglalkoztatható „, C „nehezen foglalkoztatható”, D. „nagyon nehezen foglalkoztatható”

– és a projektcsapat azonosítja azokat a fiatalokat, akik még nem regisztráltak a Máramaros megye Munkaközvetítő Szolgálatnál – AJOFM

– regisztráció és profilalkotás céljából, hogy aztán projekttámogatásban részesülhessenek.


A projekt által a jogosult fiataloknak nyújtott támogatás:


– foglalkoztatási szolgáltatások a belső munkaerőpiacon;
– a B, C és D foglalkoztathatósági szintű fiatalok 40 órás „Digitális készségek”, „Szociális és polgári készségek” elnevezésű és 2. szintű 360 órás képesítési kurzusokból álló szakképzési programokban részesülnek;
– az A. „könnyen foglalkoztatható” szinttel rendelkező fiatalok vállalkozói szellemének támogatása vállalkozói képzési programok biztosításával (40 órás tanfolyam) és vállalkozásalapítással, az üzleti tervek kiválasztására irányuló verseny megszervezését követően. A projekt keretében 12 üzleti terv finanszírozása, egyenként 25 000 euró értékben valósul meg.


*A NEET rövidítés azokra a fiatalokra utal, akik nem vesznek részt foglalkoztatásban, oktatásban vagy képzésben.

A projektre jelentkezni a petkygyula@yahoo.com e-mail címen lehet, 2022. január 14-ig.

nagybanya.ro

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *