Keresés

Helyi hírek Közélet

Új RMDSZ székházat avattak Nagybányán

Új székházban folytatja tevékenységét az RMDSZ Máramaros megyei és nagybányai szervezete. A szervezet közösségi oldalán megjelent ismertetőben, a szervezet munkatársai ezzel egy új történet kezdetéről tesznek említést.

„Azt vállaljuk, hogy ez nem csak egy adminisztratív hely lesz, nem csak egy modern tér, hanem egy olyan hely, ahol a nagybányai és máramarosi magyar szórványközösség ügyeit szolgáljuk. Mi ezért fogunk dolgozni nap mint nap” – áll az RMDSZ Megyei Szervezet közleményében.

 A nagybanya.ro portál arról tájékoztat, hogy az avatóünnepségen részt vett Zahoránszki István kormányfőtitkár-helyettes, Nagy Szabolcs, az RMDSZ Szatmár megyei parlamenti képviselője, Székely István ügyvezető alelnök, valamint Nagy Zoltán, az Iskola Alapítvány elnöke, de számos, a megyéből érkezett vendég, helyi RMDSZ szervezetek és egyházi képviselők is.

Pintér Zsolt a megnyitó beszédében régi ígéretre emlékeztette az egybegyűltek: „Amint azt fél évvel ezelőtt megígértük, nemcsak látszólag egyesült a megyei RMDSZ, hanem érdemben is. A mai nap is ezt jelképezi, amikor a két nagyvárosban egyidejűleg két kiemelkedő esemény is zajlott. Máramarosszigeten a Hollósy Simon szoboravatás a város főterén, Nagybányán pedig az új székház avatója. Az új megyei és nagybányai székház mindenki előtt nyitva áll, ahol a közelség és az átláthatóság jegyében fogunk dolgozni” – zárta gondolatait Pintér.

Székely István ügyvezető alelnök felszólalásában azt kívánta, hogy az új székház teljen meg élettel, mert amint fogalmazott, az RMDSZ eredményeit a politikán túli cselekvések, rendezvények adják.

Nagy Szabolcs képviselő is méltatta az új székházat, mely, amint elmondta, a megyében elkezdődött új, lendületes munka eredménye és amely arra hivatott, hogy a közösséget segítse és nemzeti tudatában is erősítse. „Gratulálok a Máramaros megyei RMDSZ csapatának, akik ismét bebizonyították: egy kis közösségnek is hatalmas építő ereje tud lenni” – mondta Nagy Szabolcs.

A Nagybányán felavatott új székház projektjének megvalósításában az RMDSZ központi vezetőségén kívül számos nagybányai magyar vállalkozó is segítséget nyújtott.

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *