Keresés

Helyi hírek Közélet

Hétfőtől kötelező a digitális beutazási adatlap kitöltése a Romániába érkezők számára; megszűnik a járványügyi nyilatkozatok kitöltése

A Romániába érkező polgároknak hétfőtől már nem kell kitölteniük a járványügyi nyilatkozatot, mert minden adatot tartalmazni fog a digitális beutazási adatlap – közölte szombaton a kormány.

A digitális beutazási adatlap (PLF – Passenger Locator Form) hétfőtől válik kötelezővé mindazok számára, akik Romániába készülnek utazni. Vasárnaptól kezdődően, elektronikus formában lehet kitölteni a https://plf.gov.ro alkalmazásban. Az adatlapot nem kell kinyomtatni, mert a személyazonossági igazolvány vagy útlevél szkennelésekor az űrlapon szereplő adatok megjelennek a határrendészet számítógépes alkalmazásában.

A digitális beutazási adatlapot legtöbb 24 órával a határátkelés előtt kell kitölteni.

Az adatokat helyesen kell bevezetni, mert a rendszer össze van kapcsolva a személyi nyilvántartások és adatbázis-kezelés igazgatósága (DEPABD), a határrendészet, valamint a fertőzötteket és karanténban levő személyeket nyilvántartó Corona-forms informatikai rendszerével. A dokumentumot már 18 tagállamban használják.

A digitális beutazási adatlapot minden Romániába lépő személynek 24 órán belül ki kell töltenie a plf.gov.ro felületen. A szabály áthágása 2000 és 3000 lej közötti bírsággal büntetendő – figyelmeztet a határrendészet és a különleges távközlési szolgálat (STS).

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *