Keresés

Belföldi hírek Közélet

Álhír Orbán Viktor Máramarosba való látogatása

Orbán Viktor miniszterelnök Máramarosba való látogatásáról jelent meg hír a Transindex.ro oldalán. A Mediafax hírügynökségre hivatkozva, a Transindexen megjelent hír szerint „Magyarország miniszterelnöke ezúttal nem hivatalos látogatást tesz Erdélyben, hanem egy nagybányai politikus privát rendezvényére látogat Máramaros megyébe.”

A Mediafax oldalán megjelent információk arról tudósítanak, hogy Orbán a Román Ökológia Párt (PER – Partidul Ecologist Roman) egyik tagjának meghívására érkezik Nagybányára, ahol a Castel Tarnsilvania nevet viselő luxusszállodában vesz részt egy disznóvágáson, mely eseményen jelen lesz több politikus, többek között Máramaros Megye Tanácsának elnöke, Ionel Bogdan is.  Magánlátogatása ideje alatt Szatmárnémetiben pedig RMDSZ-es politikusokkal találkozik.

Szerkesztőségünk munkatársainak saját forrásból sikerült megtudniuk, hogy a vasiledale.ro portálon eddig ismeretlen okok miatt megjelent hír nem fedi a valóságot.

A hír a Mediafax hírügynökség oldalán később kiigazításra került. A frissítésben az Ökológiai Párt tisztázta a félretájékoztatást. Ebből kiderül, hogy a párt valóban találkozót szervez szombatra a nevezett szállodában, de Orbán Viktor meghívását és jelenlétét tagadták, mint ahogyan az RMDSZ Szatmár megyei munkatársai sem tudnak a látogatásról.   

A hírügynökség oldalán megjelent frissítés azonban már csak az oldalt olvasó előfizetőkhöz jutott el. 

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Következő