Keresés

Diákélet Helyi hírek Közélet

A sérelmek kiküszöbölése a megoldás kulcsa Sülelmeden

Az RMDSZ sülelmedi választmányának tagjaival találkozott szerdán a Szövetség Máramaros megyei vezetősége. A találkozón a helyi problémákról, sérelmekről esett szó, melynek kárvallotja a közös állásfoglalás szerint nem más, mint a sülelmedi magyar közösség.

A megbeszélésen Pintér Zsolt megyei elnök vázolta az elmúlt időszak előzményeit és felhívta a figyelmet a kialakult helyzet további rendezésére: „Meg kell találni a békés utat, de ugyanakkor az is nagyon tiszta kell legyen a városvezetés és mindenki számára, hogy semmilyen zsarolásnak nem engedünk, hasonló esetek nem fordulhatnak elő! Valóban vannak nagyon régi, nem rendezett belső viszályok, amelyeket egyértelmű, hogy a közösség nem tud felejteni, de nem lehet a régi sérelmekre építeni. Mert minden mostani probléma a közösségen belüli konfliktusokból indult és rendkívül sajnálatos lett a vége” – áll az RMDSZ megyei oldalán közölt állásfoglalásban. Ezzel a “Kós Károly” Általános Iskola körül kialakult botrányos helyzetre utalt az elnök, ami hatalmas port kavart a napokban és Nagy Annamária igazgató lemondásával tetőzött. 

A találkozó résztvevői remélik, hogy “mielőbb meglesz az új igazgatója az iskolának, hogy az intézmény továbbra is megmaradjon a megszokott és nagyon jól teljesítő szinten, a gyermekek pedig semmilyen hátrányt ne szenvedjenek a kialakult helyzet viszályos körülményei miatt” – áll a Szövetség által közölt posztban.

Mint ismeretes Lucian Morar polgármester, Nagy Annamária igazgatóval szemben táplált személyes ellenszenve miatt, megkísérelte az iskola jogi státuszának megszüntetését. Az igazgató az iskola létét fontosabbnak tartva mint személyes helyzetét lemondott, ezzel hirtelen az iskola megszüntetésének kérdése már okafogyottá vált.

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *