Keresés

Egyház Helyi hírek Közélet

Betörték a máramarosszigeti református templom ablakait

Egy máramarosszigeti személy, közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy hétvégén betörték a máramarosszigeti református templom ablakait. A közölt információkból kiderül, hogy három gyerek kővel dobálta és törte be a város híres műemléképületének ablakait.  

A felháborodásának hangot adó polgár posztjában azt is megemlíti, hogy az arra járók közül senki sem lépett közbe. A neve elhallgatását kérő tanú azt is elmondta, hogy ő rászólt a három kődobáló suhancra, akik a figyelmeztetés után futásnak eredtek.

Portálunk ezzel kapcsolatosan megkereste Csiszár Tibort, a református egyházközség főgondnokát, aki elmondta, hogy az egyházközség egyik alkalmazottja észrevette szombaton a templom betört ablakait.

Az egyházközség feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen. A rendőrség egyelőre annyit csinált, hogy jegyzőkönyvbe vette a történteket. A nyomozást elősegíthetik a környéken elhelyezett térfigyelő kamerák, amennyiben azok léteznek.

Csiszár Tibor kérdésünkre azt is elmondta, hogy a térfigyelő kamerák ügyében a polgármesteri hivatalhoz fognak fordulni és azok hiányában kérni fogják azok sürgős felszerelését, vagy amennyiben erre nem lesz szükség, akkor azok számának növelését.

A mostani eset nem egyedi, hisz az utóbbi időben már előfordult az, hogy fiatalkorúak kődobálás következtében törték be a templom ablakait.  

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *