Keresés

Diákélet Helyi hírek Közélet

Hétfőtől fizikai jelenléttel zajlik az oktatás Máramaros magyar iskoláiban

Pénteken vált hivatalossá, hogy hétfőn valamennyi romániai iskolában és óvodában folytatódik a tanítás, a jelenléti oktatás feltétele a tanintézetek személyzetének legalább 60 százalékos átoltottsága. A legfrissebb adatok szerint a romániai tanintézetek 68 százalékában kezdődik személyes jelenléttel az oktatás.

Máramaros megyében a tanszemélyzet átlagos átoltottsági aránya alig haladja meg a 65 százalékot. A két hetes szünet után, a magyar nyelvű oktatási intézmények mindenikében fizikai jelenléttel veszi kezdetét a tanítás. A magyar iskolák, vagy magyar tagozatos iskolák tantestületének átoltottsági aránya messze meghaladja a megyei átlagot. Mindez a megyei tanfelügyelőség által közzétett adatok alapján állapítható meg.

Máramaros két legnagyobb magyar oktatási intézmény, a nagybányai „Németh László” Elméleti Líceum tantestületének 69 százalékos, a máramarosszigeti „Leőwey Klára” Elméleti Líceum tantestületének pedig 84,38 százalékos az átoltottsága.

A szamosardói „Kós Károly” Általános Iskola tanári testületének mintegy 76,19 százaléka oltott, Hosszúmezőn 73,33 százalék, a domokosi „Benkő Ferenc” Általános Iskola tantestületének pedig 63,63 százaléka oltott. A legrosszabb átoltottsági aránya a koltói „Petőfi Sándor” Általános Iskola tantestületének van, melynek átoltottsági aránya még egy százalékkal sem haladja meg a 60 százalékos küszöböt. 

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *