Keresés

Belföldi hírek Helyi hírek

Máramarosszigetre tervezett új bölcsőde közbeszerzési folyamatát hagyta jóvá Cseke Attila miniszter

Egy lépéssel közelebb áll a megvalósításhoz az RMDSZ bölcsődeépítési programja: 43 új, korszerű és környezetbarát bölcsőde megépítésére indulhat közbeszerzési folyamat, köztük egy Máramarosszigetre tervezett bölcsődéé is. Erről Cseke Attila fejlesztési miniszter nyilatkozott, mely nyilatkozatot az RMDSZ hivatalos oldalán ismertettek. 

A szaktárcavezető miniszteri rendeletben hagyta jóvá a közbeszerzési folyamat elindítását, amelynek során minden településen megtalálják a megfelelő építőt, és akár már tavasszal elkezdődhet az építkezés, amikor az idő is megengedi, mutatott rá a miniszter.

Máramarosszigeten egy közepes méretű bölcsőde épül majd meg a tervek szerint. A város polgármesteri hivatala által ismertetett információk szerint a Fejlesztési minisztérium által támogatott új bölcsőde az úgynevezett Fux zónába fog megépülni, mivel csak ezen a városrészen találtak a bölcsődeépítési program által előírt kritériumoknak megfelelő területet.   

A miniszter ugyanakkor hangsúlyozta: 30 nappal hosszabbította meg a kérések és a szükséges dokumentáció iktatásának határidejét, annak érdekében, hogy azokban a nagyvárosokban is épüljön bölcsőde, ahol az önkormányzatok nem iktatták még az erre vonatkozó kérést, vagy nem egészítették ki a pályázati csomagot. A következő időszakban a kisvárosok és a községek részéről érkezett kéréseket is megvizsgálja a minisztérium. A bölcsődék megépítésének költségeit teljes mértékben a fejlesztési minisztérium finanszírozza, az önkormányzatok részéről kért önrész nélkül. A fejlesztési minisztérium korszerű, környezetbarát bölcsődéket épít, energiahatékony épületeket, jól szigetelő nyílászárókkal, falakkal, padlóval, amelyekben megújuló energiából, a tetőtérre szerelhető napelemekből vagy hőpumpákból származó energiát használnak az épület hűtésére és fűtésére. Az épületekben játszó- és hálószobák, konyha és mosókonyha, nagyterem, orvosi rendelő és irodák is lesznek – áll az RMDSZ oldalán közzétett közleményben

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *