Keresés

Diákélet Helyi hírek

Sportszercsomagokat kaptak a Máramaros megyei magyar oktatási intézmények

A Magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, 2021. Nemzeti Újrakezdés éve programja keretében, sportszercsomagokkal ajándékozta meg a külhoni magyar oktatási intézményeket, melyek közé tartoznak a Máramaros megyeiek is.  Az adományozás célja nem más, mint tovább erősíteni a sportnak, mint közösségi tevékenységnek a fontosságát a külhoni magyar gyermekek és fiatalok körében.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával, valamint a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének (RMPSZ) közreműködésével, Erdély-szerte összesen 1447 csomag kerül kiosztásra.

Máramaros megye magyar iskolái szintén a napokban vehették át a futball-, futsal-, kézi- és kosárlabdákat, ugróköteleket, mezeket, hálót, labdapumpát és bójákat tartalmazó csomagokat. Minden intézmény annyi csomagban részesült, ahány oktatási szinttel rendelkezik.

Megyeszinten a következő települések magyar iskolái részesültek sportszercsomagban: Nagybánya (2 iskola), Máramarossziget, Felsőbánya, Hosszúmező, Domokos, Szamosardó, Koltó, Szinérváralja, Monó.

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *