Keresés

Belföldi hírek

Kelemen Hunor: bocsánatot kell kérnünk a választóinktól

A törvényhozóknak bocsánatot kellene kérniük a választóiktól a válságért – jelentette ki a Cioloş-kabinet beiktatásáról szóló szerdai parlamenti ülésen Kelemen Hunor. A szövetségi elnök közölte azt is, hogy az RMDSZ nem szavaz bizalmat a kijelölt miniszterelnök által javasolt kormánynak.

Beszédében Kelemen Hunor emlékeztette a képviselőket és a szenátorokat arra, hogy az egy évvel ezelőtti választási kampányban a pártok nem véget nem érő konfliktusokat, instabilitást, bizonytalanságot és káoszt, hanem stabilitást, tervezhetőséget, a magasabb életszínvonal reményét ígértek a polgároknak.

Az elmúlt két hónapban a politikai osztály nagyobbik része csak botrányt, hisztériát és fölösleges politikai balettet nyújtott a polgároknak. (…) Mindenekelőtt bocsánatot kellene kérnünk ezért a választóinktól. Én elnézést kérek tőletek, tisztelt polgártársaim, de ezt nem tehetem meg a parlament összes tagjának nevében. (…) A Románia elé tornyosuló problémákat kellene most megvitatnunk

jelentette ki az RMDSZ elnöke.

Kelemen Hunor azt üzente a Mentsék meg Romániát Szövetség (USR) politikusainak, hogy ‘ezen a teszten elbuknak’, de holnaptól közös erőfeszítéseket kell tenni a koalíció helyreállításáért.

AGERPRES

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *