Keresés

Helyi hírek Közélet

Aknasugatagra látogattak az RMDSZ Máramaros megyei szervezetének vezetői

Munkalátogatáson vettek részt Aknasugatagon az RMDSZ Máramaros megyei szervezetének vezetői, olvasható a szervezet közösségi oldalán megjelentetett híradásban. A találkozó fő célja volt megismerni az aknasugatagi közösség igényeit, gondjait, megoldásokat keresve közösen ezekre.

A „Barátság” idősek klubja által használt helyiségben, ahol a megbeszélés zajlott, a közösség sajátos igényeinek és nehézségeinek megismerésén túl, a közösségben rejlő lehetőségekről, szervezet és közösség építésről is szó esett.

A találkozó a polgármesteri hivatalban folytatódott, ahol az RMDSZ képviselői Ioan Oanea polgármesterrel folytattak eredményes megbeszélést. Az elöljáróval történt egyezkedések eredményeképpen, az aknasugatagi önkormányzat további jelentős időre hosszabítja meg a „Barátság” idősek klubjával korábban megkötött bérleti szerződést. Ezzel jó ideig ismét biztosítva lesz az aknasugatagi közösség számára a magyar jellegű eseményeknek helyt adó épület használata.

A polgármesterrel történt találkozónak egy másik fontos pontja az Aknasugatag főterén álló és az első és második világháborúban elesett Aknasugatagiaknak emléket állító obeliszk volt. Ennek elavult állapota ugyanis megkívánja a műemlék teljes felújítását, amit a magyar közösség az RMDSZ-el karöltve magára vállalt. Ez ügyben is a polgármesteri hivatal támogatásáról biztosította a magyar közösséget.

Aknasugatag magyar közösségére, más településekhez hasonlóan szintén jellemző az elidősödés, elvándorlás. A legutóbbi népszámlálás szerint az alig 300 magyar lelket számláló közösség RMDSZ szervezetén belül idén volt tisztújítás. Az új csapat komolyan véve korábbi vállalását, a közösség érdekképviseletén és a közösség építésén fáradozik.

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *