Keresés

Helyi hírek Közélet

Újabb fontos lépés Máramarossziget úthálózatának felújítása érdekében

Október 18-án rendkívüli gyűlésen vett részt Máramarossziget helyi tanácsa, mely gyűlésen a tanácsosok jóváhagyták többek között annak a két projektnek a kérvényét és becsült költségvetését is, mely nagy volumenűúthálózat és két városi híd felújítását vetíti előre és amely projektek az RMDSZ kezdeményezésére született és „Anghel Saligny” nevét viselő fejlesztési kormányprogramhoz kerülnek majd benyújtásra a tervezett fejlesztések finanszírozása érdekében.

A két projekt összértéke eléri a 90 millió lejt. A legnagyobb becsértékű projekt keretében, 53 millió lejt tervez lehívni a város polgármesteri hivatala. Ez magába foglalja több km útszakasz felújítása mellett a „Puskaporos híd”, valamint a Feketemezőre vezető Vágóhíd” felújítását is. 

A tervek szerint a városban számos utca fog a régi elvárások szerint megújulni. Az utóbbi időben a Tisza parti város úthálózatának elhanyagolt állapota, sok feszültséget keltett a lakosság körében. A mostani fejlesztések eredményeképpen remélhetőleg enyhülni fog a városban a lakosság elégedetlenségi szintje.   

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *