Keresés

Belföldi hírek Helyi hírek Közélet

Regisztrációra buzdítják a magyar állampolgárokat Máramarosban

A jövő évi magyar országgyűlési választásokra való előkészületek már javában zajlanak. Erdélyben az ezzel kapcsolatos információk népszerűsítésével az Eurotrans Alapítvány is foglalkozik, mely alapítvány munkatársai segítségével az RMDSZ területi irodáiban fejti ki honosítással kapcsolatos tevékenységeit.

Az alapítvány nagybányai és máramarosszigeti munkatársai tájékoztatást juttattak el portálunknak, melyben a magyar országgyűlési választásokon való részvétel részleteiről tájékoztatnak.

A közleményből kiderül, hogy az anyaországi választásokon minden erdélyi magyar állampolgár részt vehet, azonban az állampolgárság önmagában nem elég a választáson való részvételhez, mivel a magyar állampolgársággal rendelkező személyeknek regisztrálniuk kell magukat. Amennyiben pedig valakinek személyi adatai megváltoztak, úgy azokat frissíteni kell.

A közlemény külön felhívja a figyelmet arra, hogy azok, akik az országgyűlési választáson mindenképp részt szeretnének venni, azok mihamarabb igényeljék a magyar állampolgárságot.

A megye mindkét területi irodájának munkatársai készséggel állnak rendelkezésére mindenkinek a következő címeken: Nagybánya, Vasile Lucaciu u., 1. szám (Major Lajos), Máramarossziget, Szabadságtér (P-ta Libertatii) 24. szám (Keresztes Annamária).    

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *