Keresés

Helyi hírek Közélet

Megyei szintű Oktatási Egyeztető Tanácsot hoz létre az RMDSZ Máramaros megyei szervezete

Megyei szintű Oktatási Egyeztető Tanács létrehozásáról döntött egyhangúlag a Máramarosi RMDSZ Megyei Állandó Tanácsa. Az ezzel kapcsolatos közleményt az RMDSZ megyei közösségi oldalán ismertették az illetékesek.   

A tanács feladata a megyei magyar oktatásügyi kérdések megvitatása és megnyugtató megoldása lesz. Az elképzelések szerint a tanács az RMDSZ megyei szintű vezetőiből, iskolaigazgatókból, közösségépítő személyekből és az oktatással foglalkozó civil szervezetek képviselőiből tevődik majd össze.  

Az Oktatási Egyeztető Tanácsnak konzultatív szerepe lesz a Máramaros megyei szervezetben, és célja a magyar oktatási intézmények, valamint az ezzel foglalkozó civil szervezetek munkáját kiegészíteni és segíteni.  

Pintér Zsolt megyei elnök elmondta: ez a lépés azért volt szükséges, mert a folyamatosan változó tanügyi rendszer képlékeny. A kisebbségi oktatásra pedig hatványozottan jellemző, hogy többletgondokkal kell megküzdeni.

Rengeteg olyan helyzet van, ami szükségessé teszi a felek (igazgatók, tanfelügyelő, RMDSZ) előzetes konzultációját, azért, hogy mindenki ugyanazt nyilatkozza, tegye és lépje. Annyira képlékeny és változó a tanügyi rendszer, ugyanakkor nekünk a kisebbségi oktatásban annyi plusz gondunk adódik, hogy ezeket jobb átbeszélni közösen, és egymás tapasztalatát megosztva, a legjobb lépést tudjuk megtenni” – fogalmazott Pintér Zsolt.

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *