Keresés

Helyi hírek Közélet

Két ezüstfenyő díjazottja van Máramaros megyének

2021 szeptember 3-án 28 személynek adtak át Ezüstfenyő-díjat Kolozsváron, a Szövetségi Képviselők Tanácsának ülésén.  Idén 19. alkalommal fejezte ki háláját az RMDSZ mindazoknak, akik a közösség megerősítéséért, összetartásáért, a magyar kultúra és értékeinek továbbörökítéséért, vagy ahogyan szimbolikusan nevezzük: a szülőföld visszaszerzéséért áldozzák életüket. A djjazottak között szerepel Tatai Miklós, a máramarosszigeti Leőwey Klára Elméleti Líceum egykori igazgatója, valamint Szakács Levente, az RMDSZ Feslőbányai Szervzetének tagja, Felsőbánya volt alpolgármestere.  

Ahogyan a felolvasott laudációban is elhangzott Tatai Miklós “munkája során mindvégig lelkén viselte a máramarosszigeti magyar oktatás sorsát.” Kulcsszerepet játszott a közel húsz éve útnak indított máramarosszigeti önálló Magyar iskola létrejöttében és elindításában.

Szakács Levente szülővárosához való kötödése egész életét meghatározta. Itt jár iskolába, itt csatlakozik alig 14 évesen a Szövetséghez, nagybányai felsőfokú végzettségét követően ide tér vissza. Elhivatottságáról és alázatosságáról ismeri őt a közössége.

Az RMDSZ Máramaros Megyei szervezete gratulál mindkettőjüknek!

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *