Keresés

Helyi hírek Közélet

Bővült a magyar iskolások létszáma Hosszúmezőn az Iskola Alapítvány délutáni oktatási programjának köszönhetően

Az idei tanévtől kezdve Hosszúmezőn is elindul az Iskola Alapítvány délutáni oktatási programja – tudtuk meg Dembrovszki Károly iskolaigazgatótól. A programnak köszönhetően hét gyermeket írattak magyar előkészítő osztályba.

Az igazgató szerint ez mindenképp jó eredménynek számít, hisz Hosszúmezőn a magyar nyelvű oktatás néhány éve nagy nehézségekkel küzd. Az elemi osztályokban tanuló gyermekek egyetlen összevont osztályban tanulnak. Az igazgató szerint a mostani hét, magyar előkészítő osztályba íratott gyermek ezért mindenképp jó eredményként könyvelhető el.

Az Iskola Alapítvány oktatási programja a Magyar Kormány Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatásával valósul meg. A tanórák után szakképzett pedagógusok foglalkoznak a román többségű közegben élő elemistákkal, segítenek a gyerekeknek a házi feladatok megoldásában, illetve különböző készség- és képességfejlesztő tevékenységeket tartanak számukra. Emellett a program biztosítja a gyerekek mindennapi meleg ebédjét is.

A délutáni oktatási program célja az anyanyelvű oktatás vonzerejének növelése, az identitás megőrzése, a magyar oktatás megerősítése, a magyar iskolák vonzóbbá tétele és a családok közvetett anyagi támogatása.

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *