Keresés

Belföldi hírek Közélet

Az RMDSZ javaslatára döntött a kormány: finanszírozás kiegészítést kapnak a helyi közösségek törekvései

A fejlesztési minisztérium javaslatára 3 milliárd lej többletfinanszírozást ítélt oda a kormány a folyamatban lévő helyi fejlesztések befejezésére – jelentette be Cseke Attila szaktárcavezető.

A miniszter elmondta: a Helyi Fejlesztések Országos Programjának második szakaszán keresztül finanszírozott befektetések közül 4.423 munkálat vár befejezésre, a többletfinanszírozás nélkül viszont nem folytathatják az elkezdett munkát a megemelkedett építkezési alapanyagok árának és a bérek fedezése nélkül. „A helyi közösségek törekvéseit, a települések fejlődését támogatjuk, az elkezdett munkálatokat befejezzük. Ehhez rendeltünk hozzá ma a szükséges finanszírozást” – nyilatkozta Cseke Attila.

Az önkormányzatoknak az új szabályozás hatálybalépését követően, 30 nap áll a rendelkezésére ahhoz, hogy többletfinanszírozást igényeljenek a fejlesztési minisztériumtól azokra a befektetésekre, ahol a tervezettnél magasabb költségekkel jár az építőanyag megvásárlása és a megnövekedett építőipari bérek kifizetése – összegezte a miniszter.

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *