Keresés

Helyi hírek Közélet

Szent István és új kenyér hálaadó ünnepség lesz Hosszúmezőn

Szent István király és az új kenyér ünnepét szervezik Hosszúmezőn. Az augusztus 22-re esedékes ünnepségsorozat főszervezője a Jávorfa virága Egyesület.

A szinte egésznapos ünnepségsorozat gazdag lesz kulturális programokban. Ezek között többnyire néptánc és kóruselőadások lesznek megtekinthetők. Az esemény fénypontja a 19 órától kezdődő László Attila koncert lesz, amit a Retro Boys csomaközi együttes műsora követ, majd az esemény zárópontja a Gresa Dávid által vezetett táncház lesz.

Nem mellékesek az Erdélyi Szövetség szervezésében rendezett kerekasztalbeszélgetések sem, de lesz könyvvásár, kézművessátor és helytörténeti jellegű előadás is.

Az egybegyűlteket köszönteni fogja Orosz Krisztofer Levente, az RMDSZ máramarosszigeti szervezetének elnöke, R. Fekete Lajos, Hosszúmező polgármestere. Beszédet mond továbbá Dr. Danku Csaba az Emberei Erőforrások Minisztériumának koordinációs ügyekért felelős helyettes államtitkára, Monszpart Zsolt, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő főigazgatója, Kovács-Pifka Péter, a Hungary Helps Ügynökség vezérigazgatója, a Szegedi Tudományegyetem részéről pedig Dr. Illyés Szabolcs.

Az esemény főtámogatója az Emberi Erőforrás Támogatáskezelője, valamint további támogató és kiemelkedő partner az RMDSZ, Hosszúmező polgármesteri hivatala, valamint több civilszervezet.

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *