Keresés

Helyi hírek Közélet

Otthonról Haza: hat kerékpározó indult el Máramarosszigetről Budapestre

Máramarossziget is részese lehetett az „Otthonról haza” elnevezésű programnak, melynek keretében a Máramarosszigetről induló hat fős csapat mindenik tagja, reményeik szerint Budapestig fog tekerni, ahol a programban részt vevő társaikkal együtt ünneplik majd meg Szent István államalapító király ünnepét.

A hat biciklis, augusztus 16-án reggel indult el a máramarosszigeti Malomkert elnevezést viselő parkból. Csapatukhoz ketten csatlakoztak Nagybányáról is, akik közül említésre méltó a 80 éves Grausam Géza, aki nagy elszántsággal vágott neki az öt napig tartó hosszú útnak. Az egykori megyei bajnok és kerékpártréner 80 évesen sem hátrált meg a kihívás előtt.

A tervek szerint a Szatmárnémetiben hozzájuk csatlakozókkal együtt indulnak tovább Margittára, ahol Erdély más tájairól érkező társaikkal együtt folytatják útjukat. 

Az esemény helyi szervezését az RMDSZ máramarosszigeti szervezete vállalta magára. Orosz Krisztofer Levente, az RMDSZ helyi szervezetének elnöke az induló kerékpározóknak elmondta:  

„Kívánom, hogy a nemzeti összetartozás jegyében zajló kerékpártúra ne csak testileg, hanem lelkileg is erősítse meg az induló csapatot, ami a nemzeti összetartozás lelkületét is erőssé kell tegye.”

A rendezvénysorozat célja, hogy aktív, turisztikai programokon keresztül kösse össze a határon innen és túl élő magyarokat, ezzel is erősítve a nemzet összetartozását. „Ennek keretében közösen élvezhetjük a mozgás örömét, és közben megünnepelhetjük a nemzet összetartozását”, mondta Révész Máriusz, az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, aki a napokban Háromszéken népszerűsítette a kezdeményezést. A program védnökségét számos ismert közéleti személy, élsportoló vállalta el, köztük Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, Kovács István (Kokó) olimpiai, világ- és Európa-bajnok ökölvívó, Kökény Roland olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakozó, valamint Szőcs Renáta énekes – olvasható a Székely Hírmondó oldalán.

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *