Keresés

Helyi hírek Közélet

Önkormányzati beszámoló

Béres Ildikó Ibolya, máramarosszigeti önkormányzati képviselő beszámolója:

A múlthónapi önkormányzati gyűlés, 2021. május 31-én lett megtartva. A tanácsulésen 13 napirendi pont volt szavazás elé bocsájtva, amiböl 11 lett jóváhagyva és 2 visszautasítva, mivel nem volt meg a jóváhagyáshoz szükséges szavazat.

Mint RMDSZ-t képviselő tanácsos a helyi elnökkel való egyeztetés alapján, minden napirendi pontott  fontosnak tartottuk, ezért a közösség és a város fejlődése érdekében pozitívan szavaztam meg őket.

A 13 napirendi pontból a következő határozattervezeteket említeném meg:

a helyi tanácsban, különböző szakbizottságokban résztvevő tagok módosítása,

a Faget utcában magántulajdonban levő 1236 nm ingatlan átvétele a város tulajdonában és a felhasználási kategóriának megváltoztatása , legelőből bekötőútra .

a következő két napirendi pont a kataszteri munkálatok elvégzésének a jóváhagyása

a közösségünk és a város számára fontos határozattervezet lett megszavazva, miszerint  a város tulajdonában lévő ingatlat, 5 évre való bérmentes használatra átadták át az „Asociația pentru promovarea sănătății in Sighetu Marmației”. Az ingatlanban az érdeklődők számára,   ingyenes egészségügyi képzések és előadások lesznek megtartva.  

 nem  kapott elegendő szavazatot,  az a határozattervezet mely szerint, a város tulajdonában levő ingatlant az önkormányzat átadna a városi sport egyesületnek, adminisztratív helységek kialakításának céljából

most sem lett megszavazva az önkormányzatot képviselő személy, a városi kórház adminisztrativ tanácsába  

vitatott pont  volt és sok pot kavart, a polgármester által indítványozott határozattervezet amelyben, a polgármester apparátusában működő szakterületekre négy új állást és a ’city manager’állást indítványozta. A tervezett jóváhagyásához 10 szavazat szükséges. Hosszú beszélgetés után, Horváth Anna területi elnökkel arra a következtetésre jutottunk hogy közösségünk és városunk  jól működése éredekében fontosak ezeknek az beosztásoknak a letézése, ezért megszavaztam a határozattervezetet.Tíz igen és nyolc nem szavazattal a határozat el lett fogadva.

a következő napirendi pontban az alpolgármester tanácsadó állása lett egyöntetűleg megszavazva.

az utolsó napirendi pont, és egyben a legfontosabb a máramarosszigeti magyar közösség számára a háromnyelvű helységnévtáblák jóváhagyása es megszavazása. A határozattervezetet minden jelenlevő tanácsos igennel szavazta meg.

   Ezennel köszönetet szeretnék mondani mindazoknak akik hozzájárultak ahoz, hogy újra magyarul is ki legyen írva szeretet városunk neve.

                                   Béres Ildikó Ibolya, önkormányzati képviselő

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *