Keresés

Helyi hírek Közélet

Pintér Zsolt a nagybányai RMDSZ új elnöke

A vasárnapi tisztújítást követően megalakult a nagybányai RMDSZ új vezető testülete. A szervezet elnökéül Pintér Zsoltot választották, akiről Székely István megbízott területi elnök korábban a Transindexnek úgy nyilatkozott, hogy Pintér olyan Nagybányán, mint Gergely Balázs Kolozsváron. A 13 választott választmányi tag pedig egyenként nóvum a szervezet életében, hisz eddig egyiküknek sem volt része hasonló szerepvállalásban.

Az eddig megszokott módtól eltérően állóurnás tisztújítást szervezett a nagybányai RMDSZ, amin több mint 400 szavazó választott a közösség élére új elnököt és választmányt.

Pintér Zsolt megválasztott elnök megkeresésünkre elmondta, hogy fontos sikernek kell elkönyvelni a mostani tisztújítást, mert az állóurnás szavazás lehetőségét kínálva, széles körűre sikeredett, aminek azért nagy a jelentősége, mert nem csak egy néhány tag döntését tükrözi.

Ez azért volt nagyszerű lehetőség, mert eljöhettek szavazni azok is, akik egyébként egy klasszikus értelembe vett közgyűlésre nem jöttek volna el. Másodsorban pedig azért nagy siker, mert nagyfokú  megbízatást kapott a csapat, amely a következő négy évben felelni fog azért, hogy milyen irányba fog haladni a helyi RMDSZ. Harmadsorban azért tartom sikeresnek ezt a tisztújítást, mert több jelentkező volt, mint hely és volt versenyhelyzet. Bár az én esetemben ez nem állt fenn.”

fogalmazott Pintér.

A helyi szervezet jövőjével kapcsolatosan csak annyit mondott, hogy a mostani tisztújítás egy új kezdetnek tekinthető, a munkát pedig bizakodóan kezdi meg az új csapat.

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *