Keresés

Diákélet Helyi hírek Közélet

Pályaorientációs képzést szervez Máramarosszigeten a Simonchicz Incze Kulturális Egyesület!

A fiatal tanulók számára elengedhetetlen egy számukra imponáló jövőkép kifejlesztése, annak érdekében, hogy életútjuk során motiváltan és életvidáman haladjanak. Ennek eléréseképpen a Simonchicz Incze Kulturális Egyesület azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a máramarosszigeti líceumi osztályos diákjai számára egy olyan pályaorientációs képzést szervez, ahol elsajátíthatják a hivatás felismerésének alapvető kompetenciáit.

Az előadó Dr. Frigy Szabolcs-István, 1984-ben született Szatmárnémetiben. Középiskolai tanulmányait a kommunizmus után újraindult felekezeti intézményben, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban végezte, ahol jelenleg is iskolai tanácsadóként tevékenykedik.

Alapszintű egyetemi (BA) tanulmányait a marosvásárhelyi Sapientia Tudományegyetemen végezte, pedagógia szakon. 2006-ban szerzett diplomát. Kutatási területe az ifjúság témájához kötődött, a Sziget fesztivál látogatók alkoholfogyasztási szokásai vizsgálta, összehasonlítva, az akkor induló erdélyi Félsziget fesztivál résztvevőivel. Mesteri tanulmányait 2008-ban fejezte be a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Filozófia karán, a kommunikáció és interkulturalitás filozófiája szakán. A mesteri munkája az eutanázia filozófiai és társadalmi aspektusait járta körül, amely különösen érdekes vállalkozás volt, ha figyelembe vesszük, hogy Románia az egyik legvallásosabb ország Európában. Doktori tanulmányait az oktatás-szociológia területén folytatta, különös tekintettel a felekezeti iskolák hozzáadott értékéről, 2014-ben védte meg dolgozatát és szerezte meg PhD fokozatot.

Tanulmányai közben, 2008-tól tanít a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémeti Tagozatán és részt vesz a helyi tudományos és kulturális élet szervezésében. Publikációi, képzései és konferencia előadásai az ifjúság témájához kapcsolódnak, különös tekintettel a pályaválasztás, az oktatás és ezeknek gazdaságra gyakorolt hatásaihoz.

A fél napos eseményen való részvétel után a diákok olyan alapvető kompetenciákra tehetnek szert, melyek pozitív hatást gyakorolnak az önismeretük kialakítására. Lehetőségük lesz az önvizsgálatra, annak javára, hogy megtalálják álmaik hivatását.

➡️ A programon való részvétel regisztrációhoz kötött, ami a következő linken érhető el: https://forms.gle/4tQXeJNPBCm7fFmn7
💸 Az esemény ingyenes!
❗ A helyek száma korlátozott!

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *