Keresés

Helyi hírek Közélet

Lakossági fórumot szervezett az RMDSZ Történelmi Máramaros szervezete

A transzparencia jegyében hirdetett lakossági fórumot, Horváth Anna az RMDSZ Történelmi Máramaros szervezetének ideiglenes elnöke. Az online eseményen jelen volt Béres Ildikó Ibolya önkormányzati képviselő, a Leőwey Klára Elméleti Líceum igazgatónője, Krizsanovszki Enikő alprefektus, valamint Horváth Anna megbízott területi elnök. A beszélgetés moderátora Orosz Krisztofer-Levente volt, az RMDSZ Történelmi Máramaros területi szervezetének megbízott ügyvezető elnöke.

A köszöntők után Krizsanovszki Enikő, Máramaros megyei alprefektus fölvázolta a Máramaros megyére vonatkozó járványügyi adatokat. Elmondása szerint a fertőzöttek száma állandó csökkenésben van, aminek eredményeképpen megvalósulhatott az, hogy más megyékből származó betegek kezeltetik magukat máramarosi korházakban.  Hozzátette, hogy a közeljövőben találkozni kíván a máramarosszigeti magyarokkal, hangsúlyozva a személyes találkozásra való nyitottságát.

Horváth Anna, tisztújításokkal kapcsolatos információkat osztott meg. A bizonyíthatóan csökkenő választási részvétel következtében, a Történelmi Máramaros, valamint a Nagybánya Területi RMDSZ élére ideiglenes elnököket nevesítettek. Álló-, valamint mozgóurnás egésznapos választásokat hirdetnek meg annak érdekében, hogy minden magyar számára biztosított legyen a választásokon való részvétel. Az ideiglenes elnök, a szükséges lépések megtételére buzdítja a helyi lakosságot, hogy szavazatuk által mutassák meg közöségük erejét.

Béres Ildikó-Ibolya, korábbi alpolgármesteri mandátumát kielégítőnek nevezte, hiszen kiemelkedő teljesítmény volt, hogy a közöség számára állandóan jelen volt a polgármesteri hivatalban egy magyar képviselő. Az új bölcsőde indításában különböző hirdetési kampányok kezdetét sürgette, annak érdekében, hogy minden magyar szülő részesüljön a szükséges információkkal. A máramarosszigeti Leőwey Klára Líceum ügyében elmondta, hogy rövidesen nagyobb figyelmet kíván szentelni az érettségi eredményekre.

A teljes videó megtekinthető a következő oldalon: https://www.facebook.com/tortenelmimaramarosrmdsz/videos/859365457990020

Megosztás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *